Opening Promotiedagen 2024

Helga van Leur

Lange tijd was Helga van Leur de meest populaire weervrouw van ons land. Nu zet ze haar grote kennis van het klimaat in als ambassadeur van onze planeet

Volgens Helga is er werk aan de winkel! Tijdens de opening van de Promotiedagen vertelt ze over de invloed van het weer, de veranderingen in het klimaat, de kansen van duurzaamheid en de impact van ons gedrag. Niet met een wijzend vingertje, maar met een handdruk hoe we met elkaar de keuzes voor de toekomst kunnen maken. Samen met het publiek gaat ze op zoek naar de mogelijkheden om stappen vooruit te zetten, richting een zonnige, duurzame toekomst.

Helga’s visie op ‘De Groene Horizon’

“De mens is een belangrijke soort op deze planeet. Wij benutten de grond, het water, de lucht en het vuur. Met een groeiende welvaart en groeiende wereldbevolking komt er een punt waarop de aarde ons niet meer voldoende kan geven. Wij verbruiken als mens nú al meer dan de aarde ons kan bieden. Maar ook onze (klein)kinderen hebben energie, voedsel, water en (schaarse) grondstoffen nodig. Daar kunnen en moeten we wat aan doen. Als je eenmaal weet hoe het in elkaar steekt, besef je dat zonder het inleveren van comfort het heel gemakkelijk is om andere keuzes te maken die wèl bijdragen aan een duurzame toekomst. En dat je daar plezier aan kunt beleven!”


Springerzaal
Dinsdag 5 november
10.45 – 12.00 uur

Bekijk ook de andere evenementen!