Regio in Beeld

De arbeidsmarkt van Groningen en Noord-Drenthe onder de loep

Personeelstekorten belemmeren werkgevers en zorgen ervoor dat maatschappelijke uitdagingen blijven liggen. De samenstelling van de bevolking verandert door vergrijzing en immigratie, de vraag naar personeel blijft onverminderd hoog in vooral de zorg, onderwijs, techniek en ICT.

Arbeidsmarktadviseur UWV, Erik Oosterveld focust op de arbeidsmarkt en blikt vooruit. Wat kun je als werkgever nog (meer) doen om het werk gedaan te krijgen terwijl er steeds minder mensen beschikbaar zijn op de Groninger en Noord-Drentse arbeidsmarkt? UWV – partner van Werk in Zicht – presenteert de jaarlijkse analyse van de regionale arbeidsmarkt: Regio in Beeld. Na afloop van de presentatie ben je van harte welkom om met collega-ondernemers en diverse arbeidsmarktprofessionals in gesprek te gaan om goede voorbeelden en ideeën met elkaar te delen. Vanzelfsprekend onder het genot van een hapje en een drankje.

Het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is aanmelden noodzakelijk. Doe het meteen, want vol = vol.

Springerzaal
Dinsdag 5 november
14.45 – 16.15 uur

Programma Regio in Beeld 2024

14.45 uur: Inloop Springerzaal Martiniplaza
15.15 uur: Presentatie Regio in Beeld

  • Plenair interactief en divers programma met vanzelfsprekend de presentatie Regio in Beeld, over de stand van zaken en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt door Erik Oosterveld, arbeidsmarktadviseur UWV.
  • Jellie Tiemersma (VNO-NCW Noord, thema Arbeidsmarkt & Onderwijs) belicht de arbeidsmarkt vanuit werkgeversperspectief.
  • Bettien Stiksma (kwartiermaker Werkcentrum) geeft ons een voorproefje van een zeer actuele ontwikkeling: het Werkcentrum Groningen.
  • Carine Bloemhoff (wethouder a.o. arbeidsmarktbeleid, voorzitter arbeidsmarktregio Groningen/Werk in Zicht) geeft ons een inkijk in hoe politiek en arbeidsmarkt zich tot elkaar verhouden.

16.15 uur: Napraatborrel

  • Napraten, netwerken en voorbeelden uitwisselen tijdens de napraatborrel bij de bar op het WINN-plein (Werken In Noord-Nederland). De plaats waar Werk in Zicht haar stand heeft. UWV is tenslotte trotse partner van Werk in Zicht.

Bekijk ook de andere evenementen!